Rosa eller blåa nyanser?

Reagerade härom veckan då de talade på SVT om vilka bestämmelser som egentligen borde gälla angående om kön skall presenteras eller inte under ultraljuds undersökningar. Det har under den senaste tiden framgått att en kvinna gjort abort så mycket som tre gånger då hon ansett att fostret haft fel kön, som i detta läge varit tre stycken flickor. Nog att det är en enorm diskriminering, men för hälsan kan det vara mycket mer än så. Risken för blödningar och infektioner ökar och i värsta fall kan man mista chansen att bli gravid igen, även om den är väldigt liten.


Så, vad säger ni? Skall möjligheten om att få reda på barnets kön innan förlossningen förbjudas? Ganska svår fråga att ta ställning till. Många ser nog ett stort nöje och upplever en viss nervositet i och med att inte veta barnets kön, medans andra ser det som mer praktiskt att redan innan kunna börja planera om utstyrseln skall gå i rosa eller blåa nyanser.

Kan inte påstå att jag tycker det är särskilt nödvändigt, och med tanke på de val som vissa kvinnor gjort, att begå en abort pågrund utav "fel" kön känns bara fel.





/L


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0