Vilket klipp!

Häromveckan tog jag mig själv i kragen och beställde tid hos frisören för att göra något åt mina alltmer slitna hårtestar. De senaste åren har jag varit alltför snål för att slänga ut  375 spänn på en klippning när allt som behövs finns hemma. (En sax och lite kreativ fingerfärdighet.) Men nu insåg även jag att någon profesionell borde få gå lös för att rädda det återstående av kvalitén på min ryamatta. 5 hg hår lättare och 375 kronor fattigare styrde jag stegen bort från min frisör med en ny fundering i tankarna.

Min frisör tipsa mig nämligen om en ny produkt från Bumble & Bumble . Ett slags revolutinerande torrshampoo vilket du pudrar i hårbotten och inte bara slipper fett hår utan får en helt ny hårfärg! Snacka om att shocka vännerna. Finns i färgerna blond,röd,svart och brunt. Den fungerar genom att efter aplication dra några tag med borsten genom håret och vips så har man en helt ny hårfärg. Vill man få tillbaka sin naturliga hårfärg är det bara att ställa sig i duschen så försvinner den. Helt plötsligt behöver man inte tveka längre över en vågad stilförändring samtidigt som man slipper hemska utväxter. Jag tycker det är en kul idé och den här produkten ska gladerligen få flytta in hemma i mitt badrumsskåp.


Priset ligger runt 230 :- 



/ A

Rosa oktober


Efter ett misslyckat försök att få mina naglar i någorlunda skick i fredags eftermiddag, var jag efter denna tragiska incident tvungen att springa in en snabbis på Lindex för att köpa acciton. Tro mig, att heta Linn Andersson och måla högerhanden med vänstern är en konst som förblir alldeles för avancerad för min del. Konstaterat och slutdiskuterat. Hursomhelst, då jag stod och svettades i min burriga stickade halsduk i en kö fylld av griniga mammor vars ungar inte verkade trivas at all, fick jag syn på en stor burk fylld av rosa band. Då det var min tur frågade kassörskan med en vänlig röst om jag i samband med köpet ville skänka ett bidrag till cancerfondens kampanj - Rosa bandet, vilket var en självklarhet. Sedan kom jag underfund med vilket briljant idé att få människor att skänka lite pengar på. Många har så mycket annat att tänka på i det vardagliga livet att man inte ens hinner skänka en tanke åt att man faktiskt kan bidra. Tiden tycks inte riktigt räcka till med allt vi egentligen vill åstadkomma, såsom i det här läget, något så viktigt som att föra forskningen framåt genom att bara skänka en liten slant. Men genom att lägga fram möjligheten mitt framför ögonen på folk får det förmodligen inte många till att säga nej. Det är lättvindigt och får en att känna sig delaktig, dessutom får man ett sött rosa band som en symbol att man deltagit i kampanjen. Och låt mig vara oförskämd, vem kan med att tacka nej?


I år är det sjunde året cancerfonden driver kampanjen Rosa bandet. Tillsammans med föreningar, företag och privatpersoner samlar de in pengar till forskningen kring bröstcancer. Syftet med kampanjen är också att skapa lärdom och medvetenhet om denna sort av cancer som idag är den vanligaste cancern bland kvinnor. Varje år ställs 7000 kvinnor inför bröstcancerdiagnoser bara i Sverige. Vill du vara med och föra forskningen framåt genom ett bidrag, litet som stort, finns följande möjligheter:


  • Handla på Rosa lördag 25oktober, där diverse olika butiker erbjuder extra priser på utvalda produkter, där en stor del av intäkterna går till cancerfonden.
  • Se Rosa Bandet galan 28 oktober på tv3 och ring in ett bidrag
  • SMS:a ROSA till 72900 och skänk 50kr till Rosa Bandet-kampanjen
  • ..eller köp ett rosa band på Lindex för 20kr och dekorera din vinterjacka i vinter!


/ L


Ready , set, goo!



Efter 10 timmars flygresa fram och tillbaka över Atlanten har vi nu tagit oss samman för att göra en kick off på början av vårt projektarbete : Nämligen våran blogg StuffbyLA. - LA står naturligtvis för Linn och Alex*  Bloggandet är något som skjutit i höjden rejält på senare tid, internet kryllar av bloggare och bloggerskor som alla -( okey, inte riktigt  alla) har något intressant att förmedla. Det är fortfarande relativt nytt och egentligen finns det väl inga gränser om vad man får eller inte får blogga om.  Det är svårt att undgå alla dessa modebloggar som idag utgör en stor del av internetbloggarna, trots att många är ganska inspirerande tröttnar man lätt då de flesta skriver om samma plagg, märken och produkter. Detta är visserligen förståerligt då man oftast får ideér av någon annan bloggare.

Vi däremot har bestämt oss för att istället  försöka inrikta oss på diverse trender i olika former i den mån vi kan. Det här är någonting alldeles nytt för oss, men det är en utvecklande process som förhoppningsvis bara blir bättre med tiden. Härmed sätter vi punkt för öppningen av våran blogg och första inlägg.

                                                                                                                                                                                      / L&A

RSS 2.0